Hipp hipp hurra!

Firade födelsedagen med en löprunda (jodå, ska man inte gör annat än äta tårta sen så..) och ett besök på Second Hand en sista gång innan jag åker ner. Hittade fem böcker som sträckte sig från den kanske smått torra I dödens väntrum av Sten Stolpe, till den något lättsammare Änglar av Marian Keyes. Två härliga tygstuvar blev det också, som får göra mitt förråd sällskap innan det förvandlas vidare. 56:50 för alltihop, som att gå plus.

Sofia, Patrik och Neo var över en sväng på dagen, och fikade med oss och Kricke. Efter vi fått nog av skönsång och tårta, begav vi oss vidare mot matcompaniet med Pap. Sammanfattat har det varit en trevlig och stillsam dag, med vänner och släkt på besök, sms och telefonsamtal. Jag tackar och bockar ödmjukast.image22

Klart det ska vara tårta! Jag gjorde en ny variant med citronkräm mellan marängbottnar, täckt med härliga hallon och egenplockade blåbär. Receptet hittar du här

min önskelista

Hipp hipp hurra, och så vidare. Idag är det min födelsedag. Firandet av den dag man för X antal år sedan beslutade sig för att ploppa ur sin mammas mage har en tendens att avta med åren. Det är inte längre så att man sju dagar innan går runt med ett fjärilshus i magen i förväntan, eller vaknar klockan fem på morgonen och lyssnar efter prasslande familjemedlemmar på nedervåningen. Nä, istället blir det mer ett konstaterande att ännu ett år har gått, man äter lite tårta och hoppas få träffa några av sina nära och kära man inte längre lika ofta ser till. Men det är ju inget som inte säger att man fortfarande inte får skriva önskelista:


* Att jag nån gång hittar "mitt" körsbärstyg, så jag kan sy mina köksgardiner.

* En normal dygnsrytm. Vilken 21-åring går gärna och lägger sig halv tio en fredagkväll!? 

* En (flera) puss (-ar) av Perre imorgon som får knäna att vikas under mig

* Fred på jorden, all världens sjukdom åt fanders, Moderaterna åt skogen, osv.

* En blommig klänning jag kan strosa runt i nu lagom till våren

* Ett prickigt paraply önskar jag mig INTE, eftersom jag köpte det själv igår. Det mer eller mindre bönföll mig, och jag är inte mer än människa

* Att jag spikar tentan på fredag


Annars har jag nog det mesta


Post-påsk

Eftersom i princip hela påsken förflutit utan att någon här hemma hunnit så mycket som dra en extra gång efter andan pga allt jobbande (storhelgs-OB, så jag klagar inte), så bestämde vi oss för att fira med post-påsk-middag ikväll. Underbar älgstek, marinerad med vitlök och all herrans kryddor, soyabaserad gräddsås, fetaostsallad och klyftpotatis kommer sitta gott. Lite "sista kvällen med gänget (familjen i detta fall), så visst känns det lite extra.

Titta gärna in, för imorgon kväll åker jag ner till Göteborg igen för farmakologi-tentor och annat nervpirrande. (Hoppas på en och annan puss också, abstinensen börjar nämligen göra sig påmind...)

D.M

Pelle skickade en Youtube-länk till Depeche Mode´s "Enjoy the silence", och jag minns helt plötsligt varför de blev min stora förälskelse.När ord blir överflödiga

Varför jag ändå trivs på jobbet

När studentbörsen är tunnare än vanligt kan det kännas motigt när man då blir tvungen att släpa sina tunga ben till jobbet. Inte sällan blir man där oväntat bjuden på rejäla bajskalas, eller möter en narcissistisk gubbe som ber en dra åt skogen för att man inte kan springa och köpa ett paket cigaretter åt honom. Men trots alla besvärligheter trivs jag ändå allt som oftast.
  
      Jag gillar:


* När vi har disco till Crister Sjögren om eftermiddagarna (mest jag, faktiskt)

När favorittanterna skrattar så de gråter när jag dyker upp som övergödd tomte i för stora skor på julafton.

När en boende på min följdfråga "Var det en påsk?" svarar "Nej, på en eftermiddag", inser sitt misstag och fnissar till.

*När det flörtas, hålls händer och rodnas lika mycket som i en genomsnittslig mellanstadieklass.

* När jag klarar mig en hel dag utan fläckar från diverse kroppsvätskor på arbetsrocken.
 
* När jag gör min hårfärg rättvisa genom att på frågan "Är du släkt med Sylvia Vrethammar?" svara, "Nej, är hon från Anundsjö?"

*Att känna en rynkig hand över kinden och höra en viskande röst som säger godnatt och hoppas att vi ses nästa dag.


Skotersafari

Nyss hemkommen från en extremt norrländsk skotertur, tur-och-retur till mormor. Påpälsad till tänderna med dunjackor och täckbyxor såg jag ut som en korsning mellan en super-sized julgranskula och michelinmannen när jag dånade fram med skotern (Jag svär, jag körde säkert 30 kilometer i timmen!) Nästan omsprungen av grannens katt insåg jag ändå att jag nog hör hemma med båda fötterna på jorden...


Amish people

Circus två månader har hunnit förflyta sedan jag och min respektive flyttade ihop och blev sambos i Göteborg, och hittills har allt gått över förväntan. Dagarna fortlöper lika snabbt som en kalv på grönbete, och staden lyser allt som oftast med sin (bildliga, det regnar mest) charm. Lägenheten är luftig och ljus och skiljer sig antagligen inte särskilt mycket i övrigt mot andra studentlägenheter. Det enda som jag antar kan få folk att höja på ögonbrynen är att vi valt att inte ha TV (eller, tja, Perre valde först, och nu inser jag att det är helt okej) Likt en amishflicka får jag sitta och läsa en god bok istället för att slänga mig i soffan framför det 256:e avsnittet av "Two and a half men". Visst känns det ibland bakåtsträvande, men jag har aldrig läst så mycket som nu. Go gamla strömlösa bondesamhället!

Och Sanna, jag håller inte riktigt med dig apropå ojämn fördelning av arbetssysslorna hos dina sambo-vänner. Om man kan komma överrens om att vissa saker är tristare eller roligare än andra, så ser jag inget fel i att man inte delar allt arbete rakt av. Vi har ingen bil att tvätta, men hade vi det är jag övertygad om att jag skulle tvätta den lika ofta som Perre. Och skulle vi mot förmodan besluta oss att tapestera om i våran tändsticksask-stora lägenhet är jag inte främmande för att kavla upp ärmarna.

Tre Amish-herrar som inte väntar på nästa avsnitt av Gilmore Girls...


Lycka

Ibland är lycka något så enkelt som att vakna i en renbäddad säng, utan väckarklockans bedövande falsettskrik. Solstrålar som letar sig in mellan persiennerna, en varm katt som stäcker på sig i fotändan och en total tystnad utanför fönstret, sånär som en trast som övar på sin skönsång.

Hem, kära hem

Hemma i kära Norrland, en alltid stilla nav i en snurrande värld. Snö, tystnad och millånga alléer av granar mötte mig tillsammans med kära mamma på tågstationen i Mellansel. Nästan två veckor av underbar Gottnevistelse.

(förmodligen är jag mätt och lappsjuk sedan)
 
Spenderade några välbehövliga timmar hos Sanna, då vi hann ta igen två månader av uteblivna besök. Skitsnack gör sig bäst i hennes kök. Lutar åt bilresa upp till Umeå med Cissi och Sofia för grundlig inspektion av hennes studentlya till veckan.


Bokmania

Som den fattige student jag är (en vid det här laget förövrigt utsliten fras) var det nära att hela bokrean gick mig obemärkt förbi. Tack och lov räddade en halvdan lön i onsdags mig, och jag kan stoltsera med åtminstone några fynd. Böcker jag ringat in i Akademibokhandelns utskick, likt en femåring i leksakskatalogen innan jul, hade såklart hunnit ta slut när jag äntligen masat mig dit, men jag fick ändå med mig lektyr för närmsta framtiden. Jonas Gardells Om Gud ser jag fram emot att filosofera mig igenom, liksom feelgood-böckerna Tillsammans är man mindre ensam och På spaning med Bridget Jones. Sistnämda prackade Linn på mig, och henne säger man inte nej till...


Nyss frossat mig igenom Carl-Johan Vallgrens Den Vidunderliga kärlekens historia. Underbar bok som jag sträckläste från pärm till pärm, för att bara pausa när vissa naturliga behov gjorde sig påminda. Minst sagt läsvärd.


Kärleken övervinner allt


RSS 2.0