vinst
                         

Jag och resten av min grupp vann var sin mugg på universitetet idag för vår alldeles lysande presentation av vår poster. Är väl inte sådär sinnessjukt mallig, men får väl ställa den bland resten av mina pokaler....

Dagens skratt

Hamnade brevid två tjejer i sexårsåldern idag när jag tog vagnen upp till simhallen. Förtroligt berättade den ena tjejen för mig att de sett en teater som handlade om Japan och att hon också kom från ett annat land, Indien närmare bestämt. Den andra tjejen hakade genast på och talade om att hon var från Sverige, men inte hennes pappa som kom från Skåne. Jag sa att min pojkväns pappa också var från därifrån, men nån Lars Håkan kände hon inte.

Onsdag

Har fått det hedersvärda uppdraget av Linda att vattna hennes blommor medans hon är ute och svajsar runt i vårt avlånga land. Sagt och gjort, masade mig äntligen ut till hennes lägenhet idag för att stänka lite vatten på det små. Döm om min förvåning (njä, särskilt förvånad blev jag väl inte) när jag insåg att jag var tvungen att vattna 18 krukväxter! 18 (jag räknade dom två gånger) stora, små, gröna och fina krukväxter, allt utsatt på uppskattningsvis 40 kvadratmeter. Det är inte illa pinkat. Jag antar (?) att hon sparar på sig till sitt framtida torp.

Just nu håller jag på med vad som kan vara världens sämsta labbrapport. Jag förbehåller mig dock den utnämningen till kommande alster.

Hemfärd

Idag blev det vernissage på museet; mina härliga Linda och Saras mamma Maria hade mattutställning. Underbara mattor som kändes rätt avlägsna från de vanliga trasmattorna man brukar hitta hemma hos mor- och farföräldrar. Titta gärna in på Örnsköldsviks museum om du har vägarna förbi!

Eftersom jag åker hem till Göteborg ikväll, erbjöd jag mig att stå för middagen idag. Vanliga hamburgare blir så mycket lyxigare om man gör dom själv, gärna med lite halvspejsiga kryddor från någon indisk kvartersbutik. En röra med fetaost och avokado och lite klyftpotatis blir pricken över i:t. Då det även är lördag kändes en efterrätt som en naturlig avslutning. Har aldrig tidigare gjort pannacotta, så det fick det bli. Härligt krämig med hallon jag plockat i sommar. Mmm, I´m a sugaholic, yes I am...                                             


Torsdagsparadox

En sista visdomstand håller på att leta sig upp genom tandköttet. Och fastän det gör så ont, så ont, kan jag inte låta bli att vara där och pilla med tungan. Inte alls särskilt klokt.

Back to N

Så. Då var man tillbaks till Landet Ingenstans igen. Kändes faktiskt ruskigt skönt att kliva av tåget tidigt (tidigt, tidigt) i morse och komma hem till en renbäddad säng. Efter några timmars sömn var man nästan en hel människa igen, och jag och Sandra smet direkt till Second Hand (ska bli spännande att se vad det blir av de röda gummistövlarna med klack jag köpte andra vändan jag var där). Tysta skogspromenader i solen och mormorkramande har det också blivit av. Och lite varm choklad med vispgrädde. Ah.

Önskar bara att biokemiboken kunde sluta ligga där och blänga så anklagande på mig.

northern land

Om en timme ska jag börja gå för att hinna till tågstationen i tid. 17.00 avgår norrlandståget, och jag har inte packat. Än. Från att ha varit ett planeringsfreak, nöjer jag mig numera med att slänga ihop några tröjor och underkläder kvarten innan jag sticker. Fast det är klart, det är ju inte som att jag ska på sol-och-badsemester i en vecka...

Jag hoppas att jag hinner träffa så många som möjligt under de få dagar jag är hemma, räknar med att grannarna Sanna och Alice befinner sig på hemmaplan åtminstone en dag. Mormor, Eva och second hand känns givet.

.

Usch, vad jag sovit dåligt de senaste nätterna. Halvvakna tillstånd mest hela tiden och helskumma drömmar. Beror det på fullmånen tro?

te-mys


"Oh, jag har kommit på hur jag ska göra jättegod varm choklad, vill du också ha?"
"Du ska väl inte blanda i te?"Jo, det skulle jag. Trots att Perre var skeptisk i början övertygade jag honom rätt snabbt. Den regelrätta varma chokladen blev mycket godare när två påsar chai-te fick stå och dra i den ett tag. Ångorna av nejlika, kardemumma och kanel fick chokladen att kännas härligt julig, perfekt när det börjat mörkna rejält om kvällarna. Med en liten skvätt grädde i också blev det en dryck som värmde ända ut i tårna.

onsdagsfilosoferande

Det slog mig just att när jag är hemma i Gottne har jag närmare till både mataffär och busshållplats än vad jag har här i Göteborg. Visserligen finns här istället sjutusen cafér och restauranger inom en kilometersradie, och bussarna hemma i skogen går i snitt var tredje timma (när det är vardag, vill säga). Men ändå. Det är lite lustigt.

Nedräkning

Om inte mer än sex dagar lämnar jag, Linda, Sara, Sindi och Susanne Göteborg för nordligare breddgrader. Ska bli så mysigt att dela kupé i hela 12 ½ timmar med dessa härliga människor. Självklart har vi planerat matsäck (nybakt bröd och härliga röror är bara ett axplock), då vi alla är lika glada i god mat. Dessutom har jag på känn att det blir en hel del film och fniss också. Kommer att bli en härlig halvvecka i norrland. Alltför länge sedan jag såg grantopparna smyga sig förbi utanför tågfönstret nu.

Dagens

Höll på att sätta sommarsaften i halsen när jag läste i GP att Depeche Mode faktiskt kommer till Sverige nästa sommar, till Arvikafestivalen närmare bestämt. Helt otroligt! De ska tydligen göra en europaturne som de för övrigt blysamt döpt till Tour of the universe. Jag som aldrig haft det stora nöjet att se dem live, och missade deras turne -06, planerar redan nu att spara ihop några slantar till biljett. Men frågan är ju var de kommer vara bäst; Arvika, London, Köpenhamn eller Bergen? Tål att tänkas på. En annan fråga som dyker upp är om någon vänlig själ vill följa med mig på denna überkonsert? Hi hi, vad spännande!


 

Mama

Mamma är här nere på besök, och jag känner att jag saknat henne mer än jag trodde. Små saker som att äta smulat chips tillsammans i fåtöljerna framför Idol, fnissa åt samma saker och planera helgens utflykter. Sånt där som mammor gör så bra.

RSS 2.0