Grått nytt hår

Kom nyss hem från jobbet och har just hunnit kasta mig i duschen för att vara någorlunda fräsch inför kvällen. Planerna var att den skulle spenderas med nördigt spelande med (de hittills bokade) Sanna och Linus. Tyvärr verkar mina dagar på jobbet med snuviga tanter gjort mig krasslig och gett mig halsont, så jag beslöt att förflytta mig till pappa i Ås. Perre (såklart <3), Sandra, Kricke och Sebastian får underhålla mig istället, vilket inte torde kräva mer än några timmars ansträngning då jag lär slockna vid nio... Snörvel.

Året börjar så sakteliga lida mot sitt slut, och det är väl nu man ska fyllas av förundran och insikt. Sätta punkt för sitt gamla liv, och med bestämda kliv tåga in i sitt nya. Jag tänker inte göra så. Inga nyårslöften ska utlovas; det finns 365 dagar om året och ingen anledning till att sopa dom under mattan med dåliga bortförklaringar. Du kan ändra dig och ditt liv när du vill, utan att det råkar vara vid tolvslaget den 31:a december. Påbörja hellre dina förbättringar igår än imorgon. Gott nytt år.

Juleslut

Julen börjar lida mot sitt slut såhär på annandagjul, men jag kan inte påstå att jag är nämnvärt ledsen över det. Allt måste ha sin stilla gång, och för en sommarälskare som jag innebär jul och nyår också att vi långsamt men säker närmar oss våren. Trots allt uppskattar jag ändå december och juletiden; jag är en obotlig jul-romantiker, och även om jag jobbat hela julhelgen tycker jag att jag hunnit insupa lite julatmosfär. Pyntad gran, smörgåsbord och julklappar bidrar onekligen till julstämningen, även om det viktigaste under dessa helgdagar lite snusförnuftigt är de nära och kära.

Fick massa användbara ting i julklapp; symaskin av mamma och pappa, tyger, garner och böcker (tack Sanna för din, verkar falla mig alldeles utmärkt i smaken) och diverse annat. Av min kära WenJun fick jag en traditionell kinesisk top, som skulle bäras utan något under, men jag håller mig till den mer påklädda varianten... God fortsättning på er, nu åker jag och ser Guldkompassen.


image12

WenJuns söta sidentop

Dan före dopparedagen

Det är dagen före den oh! så stora dopparedagen, och som vanligt så råder smärre kaos hos familjen Westberg/Näslund. Vaknade i morse av att granen mamma och jag så fint pyntade igår ligger tippad i ett inferno av julklappar, varav de jag ska ge bort (notera: endast mina!) är fuktskadade. Minst sagt. Tavlorna pappa ska få (hoppas han inte läser detta) luktar läsktigt av våt masonit, och teckningarna jag så omsorgsfullt jobbat med är oigenkännliga. Men jag är inte bitter, jag har nämligen lärt mig att julafton +- några dagar alltid råkar ut för oförutsedda händelser här hemma hos oss. Suck.

Dagarna såhär i väntan på julafton har flytit på snabbt, och jag känner mig som pensionärsaspirant när jag för säkert 37:e gången frågar mig själv: "Är det redan jul? Går tiden verkligen såhär snabbt?!"  Det enda som fattas nu är CoopMedmera-kort och medlemskap i PRO. Mormor, here I come!

Anywho, igår var vi iallafall på Paradisbadet och badade (och åt glass). Till min besvikelse upptäckte jag dock att det inte längre är lika roligt när man för nionde gången åker stupet (eller vad den nu kallas), och forsen är inte lika vild som jag minns den. Men vi avslutade dagen med stenugnsbakad pizza hos Perres systrar med massa trevligt folk, vilket mer än väl dög som plåster på såren.

Ikväll blir det uppesittarkväll på adressen Gottne 108, så kika in om ni är sugen på mästerligt lagad fläskfilé! Auf Wiedersehen, och God jul.

Uppdatering, tack!

Som jag nästan förväntade (jag har ju trots allt känt mig i nästan 21 år nu) så har det varit si och så på bloggfronten för min del. Julstressen i kombination med de allra sista casen på skolan har gjort att Bofink har fått gett vika för viktigare saker. Ja, justja, dessutom så har jag ju inte haft internet i mitt studentrum under hela hösten. Bara som en smärre parantes, allstå...

Klivit upp tidigt idag, med älsklingen liggandes kvar i sängen. Känns skönt att få ha han i närheten igen, man hinner nämligen sakna varandra rätt lagom på sju veckor. Behövde ha nån i natt som heroiskt skulle skydda mig från alla faror, men det slutade med att Perre somnade och jag fick slåss mot all monster själv. Ett biobesök igår resulterade nämligen i trillern/skräckisen 1408. Klaustrofobisk film efter Stephen King's novell med samma namn, som bitvis skrämde livet ur mig. Även om jag ofta kan tycka att Stephen ibland drara saker lite väl till sin spets, så har han en förmåga att få mig att vilja sova med fönsterlampan tänd. Filmen iallafall; en bitter författare som blir instängd i ett hemsökt hotellrum kan bli rätt småläskigt, även om filmen bitvis kryddats en aning i överkant. De kryptiska meddelandena och små detaljerna i filmen fyller dock en viktig funktion när man som biobesökare leker Robert Langdon i jakt på koder att knäcka. Och, som hotelldirektören a.k.a Samuel Jackson så finurligt påpekade i början; "I'ts an evil motherfucking room".

Ska strax gå upp och väcka Perre, sedan väntar Övik på mig med fikabesök med såväl min favoritkines WenJun och mina gamla, vanliga (dock underbara) brudar senare på dagen. Har jag tur, och lyckas armbåga mig fram bland köplysntna, nyavlönade stadsbor, så hittar jag de sista julklapparna och någon trasa att klä mig i under jul.

På återseende


Tänk, så fel det kan bli

Sanna, du undrade om vi andra också hade konstiga funderingar och missförstånd när vi var små. Och, tja, jag skulle ljuga rätt duktigt om jag sa nej. Eftersom jag var ett vetgirigt barn (läs: jobbig och nyfiken) Nedan följer ett axplock

Jag undrade alltid hur filmjölk som man glömt framme kunde bli varm, medans te och liknande blev kallare. Något som hette "rumstemeratur" existerade inte för mig.

Som så många andra femåringar trodde jag att bebisen bara ploppade in i magen på något andligt sätt. Döm om min förvåning när jag förstod att det krävdes en massa grodyngel och pappor. Killbaciller!

Jag spenderade timmar framför tvn, och då menar jag riktigt nära, och kunde inte förstå hur en massa små, röda, gröna och blå prickar på avstånd kunde fungera som en hel bild. Mystiskt.

På fullaste allvar trodde jag att Samhället och Kommunen var två goda män som höll ordning och reda ute på gatorna.

Jag trodde att Carola sjöng om håriga ben och händer i "På egna ben". Mina kusiner uppmärksammade mig skadeglatt om det felet.
Är detta måntro mannen Carola sjöng om?

Jag ska be att få klaga

Nu ska jag agera moraltant och släppa en bomb svenska ungdomar vägrar inse: Ni är bortskämda!

   Svenska studenters "miserabla" situation har väl knappast undgått någon med fungerande syn och hörsel. Det gnälls till höger och vänster om låga studiebidrag och låg levnadsstandard, och om stackars studender som tvingas be lilla mamsingen om extra pengar i slutet på månaden. Väx upp...
    Utan att låta alltför nationalistisk så verkar många glömma bort vilket bra skolsystem vi faktiskt har i Sverige. Undervisningen är gratis även på universitetsnivåer och studenterna blir även erbjudna ett bidrag och en lånedel som tillsammans uppgår till cirkus 7500 kronor i månaden. Denna summa räcker gott och väl till ett studentrum eller billigare lägenhet, mat för dagen och diverse andra nödvändigheter. Den är inte tänkt att täcka vissa rikemansbarns vardagslyx som daglig konsumtion av nya skor eller andra shopaholicbeteenden. 
    Tanken med att studera på universitet eller högskola är att efter några år få ta ut en examen som förhoppningsvis kommer leda till ett jobb man trivs med, och en lön som är högre än för en outbildad. Är det då så fruktansvärt att leva tre, fyra år med samma standard som en genomsnittlig ensamstående mamma tycker jag att man ska hoppa över studierna. Eller jobba lite extra. Ingen dör av att offra en helg emellanåt för att skrapa ihop lite extra pengar till en resa eller god mat.
   Jag är glad att jag inte behöver betala mer i skatt för att bortskämda ungdomar ska få sätta guldkant på vardagen. För att dra ett exempel som rätt bra återspeglar denna obefogade klagan ska jag här återge en konversation mellan två yngre män på en Y-buss:


Man 1: Ja, det är något förjävligt med hur lågt studeibidraget ser ut. Jag har seriöst 400 kronor kvar den här månaden.


Man 2: Ja, jag vet exakt vad du snackar om. Förre helgen när jag var ut hade jag inte råd att dricka öl, så det fick bli rensprit istället.

Man 1: Ja, det är förjävligt...

Inse att din basföda i några år framöver inte kommer bestå av oxfilé utan mer falukorvsliknande livsmedel! Bah, jag behövde få skriva av mig.


1:a december

Ah, nu får man äntligen börja längta efter julen, på riktigt. Nedräkningen har börjat; 23 dagar kvar till dopparedagen.

Klev upp tidigt imorse och inledde dagen med att titta på årets julkalender, "En riktig jul". Man hinner kanske inte skaffa sig en rättvis uppfattning om serien på en kvart, men intrycket blev ändå att den verkar vara snäppet bättre än de senaste årens lama försök till julstämning. Jag hann se både tomtar och snö, vilket måste båda gott. Dock har jag svårt att tro att den lever upp till min barndoms serier (Ja, jag är lastgammal) som "Mysteriet på greveholm" eller "Jul i Kapernaum", vilken i och för sig kan bero på att jag var cirkus sju och tyckte att det var jättespännande med grottmysterier och skelett på slott.

I alla fall, kvällen med tjejerna igår blev väldigt trevlig. Allmänt hårfixande och chipsätande resulterade i flera glada timmar och en sväng ner på stan som avrundning.

                                    


RSS 2.0