Tema

Eftersom jag de senaste dagarna saknat mina vänner, både de som befinner sig hemma och de lite längre bort, blir det första temat i min flum-utmaning "Vänskap". Sanna, Cissi?


Vardagens grå väggar

Sitter här i Saras lägenhet och räknar ner tills Lost börjar. Har aldrig hunnit följa de säsonger som gått hittils, men ska försöka bänka mig framför tvn åtminstone några onsdagar framöver.

Klurat idag på behovet att få göra något som bryter mot vardagarnas normer med schemalagda skoldagar, mobilens väckarklocka som ringer kvart i sju om morgnarna och regelbundna tvättider, och kommit fram till att när man är trött om eftermiddagarna så krävs motivation och inspiration för att orka göra nåt mer kreativt än att såsa sig igenom en kemibok. Så, Sanna, vad säger du om en "veckans utmaning"? Varannan vecka turas vi om att ge varandra ett tema, och sedan är det upp till den andre att tolka det och publisera sin version. Det kan handla om allt från ett poem till ett bakverk som kryddats med lite lagom fantasi. Nån annan som vill vara med? Var bara min fördom som sa mig att Sanna kanske skulle vara sugen på det.

Long time, no see. Part: Two

Länge sedan jag plottrade ner nåt här, men jag har en högst skälig ursäkt; vi har inget internet. Hur jag klarar mig utan? Jotack, det knallar och går. Skulle kunna skylla på att det är i någon slags protest mot det stressade IT-samhället jag valt bort det, men det beror mest på snålhet och fattigdom. Och latmasken. Att jag ändå kan småsurfa lite emellanåt kan jag tacka signaturen 3com för, som så gästvänligt (?) lånar ut sitt oskyddade nätverk. Jag tar det som en inbjudan och tackar och bockar.

Min första Göteborgs-tenta nästa fredag, och jag sliter mitt hår och gråter blod över alla aminosyror, alfa helixar och annat oerhört upphetsande vi ska kunna.  Finns det något bättre sätt att spendera en solig fredag på? Knappast.

PS. Är det bara jag, eller är det så att Amy Winehouse och "Janice" från Friends ser ut att ha trillat ur samma livmoder ungfär en halvtimme efter varandra?

                                  

RSS 2.0