Fredag

Äntligen fredag! vill jag bara skrika, slå ut med armarna och dansa runt i solen. För, trot eller ej, vår närmsta stjärna går att beskåda även från Göteborg idag. Härligt, härligt. Och fest blir det ikväll också. Inte pjåkigt alls. Dessutom fick jag nyligt reda på att det om onsdagar framöver kommer visas "Leila på landet" på tv4+. Leila själv är ju hur bra som helst, som den lilla sockerbullen hon är. Och att jag är storförälskad i allt som har med skog och åkermark att göra kan väl inte komma som någon överaskning för någon. Kombinationen känns rätt svårslagen alltså.




Wrong

Depeche mode har släppt en ny singel, som kanske platsar bland deras allra bästa någonsin. Nu är dom sällan eller aldrig medelmåttiga, men denna är så skön att jag nästan får magkatarr. Tanken på att jag förmodligen missar dom i sommar är nästan anledning nog att börja käka lyckopiller. Wrong

 

Onsdagkväll

Slängde just ihop en köttfärslimpa som väntar på mig i ugnen nu. Har långsamt kommit underfun med att husmanskosten är gravt underskattad, det svenska köket är inte så trist som man gärna vill tro. Dessutom är maten billig och går att variera i all oändlighet. Rörde tillexempel ner soltorkade tomater och plommon i köttfärsen, vilket borde reta smaklökarna lite.
 


Några studier från eftermiddagskvisten. Tusch och vattenfärg is the shit.



 

Slog också in Sannas födelsedagspresent. Hihi, jag vet vad som är i!

Onsdag

Åh, jag sitter och läser Jagblommar och längtar så tills jag har plats för en egen atalje. Gärna med norrljus och takfönster, blommiga tapeter och högt i takVäggcollage med inspirerande bilder och skira gardiner som fladdrar i sommarvinden. Där ska jag ha gott om svängrum och plats för både staflier och symaskiner. Särskilt städad räknar jag inte med att det kommer bli, jag trivs bäst i kreativt kaos (du kan kalla det stökigt om du vill).
 


 


 


Alla bilder från jagblommar

Måndag

Ikväll har jag bara pysslat med själamat. Målat prinsesskronor, tårtor och söta flickor. Farligt rosa och putti-nuttigt. Det står visserligen en mumsig paj i ugnen, så magen ska få sitt den med. Rätt ska vara rätt.


Lördag

Lördag morgon, och jag har inlett dagen med mys under varma täcken i sängen och långfrukost. Om en timme åker jag till jobbet, men ser fram emot att möta upp Perre efter avslutat pass.

 

Sist jag var ute på morgonprommenad
 


var det så här fint

Fortfarande fredag

Jag hade planerat att sova litegrann efter tentan, men det orkade jag inte. Istället så

  


målade jag lite





samtidigt som jag ordade





och rostade kikärtor




De rostade kikärtorna är farligt enkla att göra och väldigt goda att äta. Det gäller bara att vara förutseende och dagen innan man planerat svulla i sig dom lägga dom i blöt (om man inte köper inlagda på burk, men frågar du mig så äter jag inget som luktar kattmat). Därefter kokar man dom i cirka 30 minuter, beroende på hur hårda man vill ha dom. Själv tycker jag att det ska vara lite stuns i dom då de ska rostas. Sedan är det bara att strö ut på långpanna med lite olivolja ringlat över och rosta i 225 grader till valfri färgskiftning. Efter rostningen är det gott att krydda med lite starkare kryddor. Jag valde flingsalt, pressad vitlök och sambal oelek till hälften, medan resten fick rullas runt i någon mystisk indisk krydda jag köpt på Tai Maharadj (ber om ursäkt på förhand för felstavning). Mycket bra att ha till hands då chips-tarmen börjar vråla efter gott...

Fredag

Så. Då var tentan avklarad och överstökad. Gick nog inte lika bra som sist, men jag hoppas och tror att jag ska ha klarat den. Tyckte det var något väldigt välbekant med en av salsvakterna, men jag kunde inte sätta fingret på vad det var. Tills jag plötsligt kom på att hon stått modell några gånger på krokin. "He he, kände inte igen dig med kläderna på". Nästan. 

 
 
 

Fredag

Så sitter jag här med nybakt filmjölkslimpa och turkisk youghurt med honung och väntar på att gå till vagnen. Idag är det främst salstenta som gäller, även om jag bestämt har för mig att jag nyss skrev en. Men men, jag har ju laddat på samma sätt för denna, dvs. vilat mig i form, sådet är bara att hoppas på bra resultat.

Kvällen kommer förmodligen spenderas hos Sindi, med glada tjejer och massa ost. Mumma. Kanske blir det lite guitar hero på det, den som vågar får se. Ett utmärkt sätt att fira en avslutad tenta och inleda en jobbarhelg.

Sitter desutom och tittar ut över ett snöigt Göteborg. Snömängden är visserligen inte av astronomiska mått, men det känns ändå litegrann som att bli snuvad av konfekten. Det enda dåliga med norrland, all kyla och snö, var ju faktiskt en av anledningarna till att det kändes lockande att flytta ner hit. Nu vill jag har vår, helst med detsamma. Pronto, tack!


Måndag

Och lördagen den 14 blev bra. Hand i hand genom outforskade delar av staden med ens hjärtevän, laxpizza och naturgodis för 89 (!) kronor är inte det sämsta. Särskilt inte närkvällen avslutas med tre timmar Band of brothers och man får ligga och snusa i världens härligaste nacke.

Måndag

Någonstans trodde jag att jag aldrig skulle uppleva denna stunden; måndag eftermiddag, med en avslutat arbetssöndag och en seg redovisning bakom mig. Men likfullt sitter jag här, ledig som få (jag försöker här borttränga det faktum att jag faktiskt har en tenta på fredag och ska jobba kommande helg) och njuter av tystnaden.

Fredag den 13

Fredagen den 13 var ingen otursdag i någon bemärkelse. Dagen förflöt helt smärtfritt för mig, med soligt väder, lyckad halvdag på universitetet och after work på jobbet. Det var så härligt att äntligen få umgås med arbetskamraterna utan den hets som alltid lurar i bakgrunden på cafét. Restaurangpersonalen hade gjort ett ypperligt jobb med pizza till alla, och vår härliga chef var med och skålade in kvällen. En synnerliggen lyckad oturdag.

Då blir jag glad

När jag får ett MMS från Själevad på en storleende kille med håret på ända, med texten "Tjena moster!" Jag är alltså moster. Håhåjaja.

Torsdag

Idag letar sig faktiskt några solstrålar ned genom molnen här i Göteborg och jag vågar börja längta efter våren. Det varma, ljusa avslutet på vintern, som faktiskt inte alls är särskilt långt borta nu. Åh, när man på allvar får säga Hejdå! åt slask och mössa, och Välkommen! åt mjukglass och tussilago. Snart åker den tunga vinterjackan av, och vi kan börja andas igen.

Tissda

Jag är fortfarande snuvug, och det är inte alls kul att plugga då. Mycket roligare att göra annat. Som att leka med blyerts, skriva mail och äta semlor hos Sara och Niklas.

 


   

Fortfarande måndag

Fick just ett mail från Cissi, alltid lika uppskattat när någon där hemma tänker på en. Hon bifogade dessutom en länk till en klänning på tradera som hon trodde jag skulle gilla. Och vad kan jag säga? Tejen känner mig.
 
Retro 50 tal pinup rockabilly klänning,Medium/large

Måndag

Här sitter jag och tycker alldeles förskräckligt synd om mig själv. Turen har nämligen kommit till mig nu, vad gäller att få Den Stora Snuvan. Så jag snorar, hostar och kraxar som sig bör. Snörvel. Perre är fortfarande i skolan, så jag har ingen hemma som kan kurera mig. Eller säga åt mig för den delen, så nu smyger jag ut och köper mig lite sjukgodis. Även om jag inte känner någon smak. Litegrann som att läsa Kissies blogg. Helt onödigt.

Lördag

Sitter och sörplar i mig det sista av min varma choklad innan det är dags att sätta sig på femman på väg mot jobbet. Blir några timmar denna helg också, men nästa ska jag vara ledig. Jag har ju dejt på lördag

Jag till Perre:
-Vet du vad det är för dag nästa lördag?
-Ja, det är ju pointy-thing-with-an-ass-shaped-end-day.
<3
Jag blir tyst ett tag och kuggarna snurrar för fullt innanför pannbenet.
-Jaaaa, det är det ju!


Blev garderobsrensning hos Linda igår, och vi (mest Sara. Att säga att jag är något av en Spara är ingen överdrift, då jag får separationsångest av att bara kasta glasburkar. Tänk om jag ska koka sylt nån gång!?) övertalade henne att rensa ur sammanlagt fyra stora kassar med kläder. Dessutom fick vi roffa åt oss av spillet bäst vi ville. Fyndade en vårblus, ett par snygga jeans, en t-shirt, mysbrallor och en korsett (!), gratis är alltid gott. När jag nu ska använda det sisnämnda är ju dock frågan som kvarstår.

Fredag

Här sitter jag, mitt på blanka dan, och skvalar som en mindre bäck för mig själv framför bröllop och poesi på film. Bara för att det är så vackert. Fruntimmersveckan på gång måntro?

Torsdag

Här sitter jag med några färgtuber, Weeping Willows i högtalarna och mår oförskämt bra. Oh, just det. Högsta betyg på tentan. Jaja, jag skryter, jag vet.

 



 

Snöigt

Igår snöade det i Göteborg. Flingorna yrde och kvicksilvret klättrade snabbt nedåt i termometern. Här byggdes snölyktor, dito gubbar och snöänglar uppträdde här och var på den vita marken. Jag tog sparken till universitetet och morsade på två pälsklädda uteliggare på vägen. Vinden piskade mig i ansiktet när jag flög fram längs avenyn, och jag stannade under en snötäckt tall för att värma mina frusna fingrar med en kopp varm choklad. Sittandes där vilade jag mina ögon på skidåkare som stavade förbi och ungar som åkte skridkor i fontänen i Bältesspännarparken. Deras axlar var täckta med den kalla, vita bomullen och kinderna röda av den bitande kylan. Nä, nu ljuger jag ju. Det vet ju alla att man inte kan sätta Göteborg och vinter i samma mening. Men några flingor föll, det gjorde det.


Mat igen

Fasligt vad mycket middagsbjudníngar det blev helt plötsligt! Snart kommer Sara och Sofie över på lite mat. En paj med oliver, rödlök, fetaost och tomater, täckta av creme fraiche och ägg. Nä, nu måste jag hålla mig från att blogga om mer mat för ett tag framöver. Jag är ju trots allt ingen Gordon...

Tisdagsbesök

Vad lagar man för mat om man bjudit hem ett gäng varav en är vegetarian och en är mjölkallergiker? Pitabröd med ett helt gäng olika fyllningar förstås. Och Gino till efterrätt. Mums.


RSS 2.0