Solsolsol

Idag tyckte jag verkligen synd om stackarna kvar uppe i halvvintriga norrland. Solen gassade så hårt idag att jag firade gårdagens tenta med ett riktigt somrigt utflyktsmål.

 


Där var soligt och varmt


 

Bränns det?


 

That´s right, blekfisar; skärgården och havet!

Söndagsbak

Hem och vara ledig, jo jag tackar jag. Bakat, pluggat, tränat och snart blir det att gasa till jobbet. Glad påsk.


 

Middagsmys

Igår hade jag mina flickor på besök över lite mat. Så härligt att träffa dem igen, det sker verkligen inte för ofta nu när vi är utspridda lite här och var. Lite paket fick jag också, vilket sällan är heldumt. En fin LP-skiva med soundtracken till Grease som kommer hänga fint på nån vägg hemma i Göteborg. Jag hade en Big Thing för musikalen i högstadiet och jag är fortfarande helt såld på allt som stavas femtiotal, så den satt som en smäck. Jag fick också en kakboken Klassiska kakor på nytt vis av Mia Öhrn i härlig retrostil med finfina bilder i femtiotalsanda. Inte så pjåkigt.

 

av Sandra fick jag en sån här fin bricka.
Från
www.jagblommar.seNu ska det bakas kaka

Tåga tåg

För en timme och fyrtiofem minuter sedan lämnade norrlandståget perrongen i Göteborg. I vagn 40 på plats 61 har jag satt mig med min packning och allt vad det innebär. Mina anteckningar och kompendier till molekylärbiologitentan ligger prydligt i en hög framför mig, och kanske ska jag fortsätta med läsningen om en liten stund. Fikat har jag utsvultet slukat för länge sedan, hungrig sedan min löptur. Om cirkus tio timmar ska tåget vara framme i Mellansel och kommer inte åka tillbaka (inte med mig som resenär åtminstone) föränn om åtta dagar. En påskvecka med god mat, loppisfyndande, skogspromenader, jobb, tentapluggande och goda vänner och familj.

Och som jag har längtat efter att få lyssna till tystnaden.


God morgon

Så ska jag så småningom åka iväg till jobbet för att genomföra helgens avslutande pass. Helgen går som vanligt fruktansvärt snabbt när man jobbar, men jag tar ju tåget hem imorgon och räknar då med åtminstone några timmars slapperier. Att jag ska plugga till molekylärbiologitentan låtsas jag för ögonblicket inte om...

(Oh, just det. Sanna och Alicia, på skärtorsdagskvällen ska the Gang träffas. Sofia och Cissi vet redan om det, men var vi ska vara är en annan femma. Gottne eller stan? Gottne?)

RSS 2.0