Lemon curd

Vad gör man när man har tre citroner som ligger och surar i fruktskålen? 

  



Jo, man sjuder dom med tre ägg och en knapp deciliter florsocker till krämig konsistens (passa så att äggen inte skär sig). Någonstans efter fem minuter brukar det ha puttrat klart, och man kan klicka ner nån matsked smör som får smälta i omrörning. Sedan har man sig en halv burk härlig lemon curd som kan användas till i princip vad som helst. Tårtfyllning, på rostade mackor och till glass. Jag har inte provat, men är övertygad om att det smakar smaskens till en god bit kött också. Nackdelen är att det blir så farligt gott att det finns en inte alltför liten risk att man slurpar i sig allt innan det ens hunnit kallna. Skulle man ändå lyckas lägga band på sig så ska den tydligen klara av några veckor i kylen.


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0